Érdekházasságokat leplezett le a rendőrség a nyitrai régióban

Érdekházasság útján történő embercsempészet miatt indított vádeljárást a rendőrség három szlovák állampolgár – 2 nő és 1 férfi – ellen.

A migráció-ellenes nemzeti egység (Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii) felderítése alapján Andrea D. és Karol K. Spanyolországba utaztak, hogy ott nigériai állampolgárokkal kössenek házasságot. “Az érdekházasság megkötését követően Nigéria állampolgárai (23 és 29 évesek) tartózkodási engedélyt kértek családegyesítés céljából az EU tagállamában.” – közölte Denisa Baloghová, az országos rendőrparancsnokság szóvivője.

A külföldiek így a tartózkodási engedély mellett szabad mozgásra is engedélyt kaptak az EU tagállamaiban. Az említett szolgáltatásért a vád alá helyezett szlovák polgárok 5000 eurót kaptak.

A másik – érdekházassággal kapcsolatos – esetnél Andrea K. neve merült fel, aki Ausztriába utazott egy 27 éves egyiptomi vőlegény után, aki az esküvő előtt nem élt együtt a vádeljárás alatt álló nővel. Andrea K. 2000 eurót kapott ezért a házasságkötésért.

A vádlottakat kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek