Erdélyi önkéntesek az anyaországi választási kampányban

Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Minta ifjúsági szervezet partiumi, közép-erdélyi és székelyföldi tagjai – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is több magyarországi településen besegítettek a Fidesz kampányába, s így közel negyven önkéntes vett részt hat településen (Egerben, Siófokon, Ilinyben, Dunaharasztiban, Pécsen, Zuglóban) a választók tájékoztatásában.

A mostani önkormányzati választásokat megelőző kampányban az erdélyi önkéntesek úgy szerezhettek tapasztalatot, hogy közben számos személyes kapcsolat is kialakulhatott, melyek az elkövetkezőkben a határokon átívelő együttműködések és a nemzetegyesítés jó alapjai lehetnek.

Mint ismeretes, a Néppárt a Fidesz partnereként következetesen támogatja a magyarországi kormánypártok politikáját, és kiáll a keresztény értékek, valamint a nemzeti alapokon nyugvó politizálás mellett.

A Néppárt és a Minta vezetői örömüket fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy a választások után továbbra is a Fidesz-KDNP szövetsége Magyarország legerősebb pártja, ezzel pedig továbbra is biztosítottnak látszik az anyaországi és a Kárpát-medencei magyarság megmaradását garantáló nemzeti politizálás – közölte az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári sajtóirodája.

Címlapfotó.

Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS)


Hasonló cikkek