Eredeti helyén lesz rekreációs központ Szekszárdon

Dugába dőlt a helyi ellenzék terve.

Az eredetileg tervezett helyén épülhet a Modern városok program támogatásával rekreációs központ Szekszárdon – jelentette be a város polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón. Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a Miniszterelnökség arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy szerződő félként nem járul hozzá a helyszín megváltoztatásához.

Emlékeztetett arra, hogy 2020-ban a közgyűlés ellenzéki képviselőcsoportja azt támogatta, ne az eredetileg tervezett, a sportcsarnok melletti területen, hanem a 2015-ben bezárt régi uszoda helyén épüljön fel a létesítmény. „A vitát le kell zárni, a Miniszterelnökség nem engedélyezi a források más helyszínen történő felhasználását” – hangsúlyozta a polgármester.

Hozzátette: a rekreációs központ 2,5 milliárd forintból 2024-re vagy 2025-re készülhet el; a tervezés már elkezdődött, amelyre 82 millió forintot fordíthat a város. A létesítmény koncepciója szerint a mintegy 1600 négyzetméteres épületben 1000 négyzetméternyi fedett medencetér készül, és az élményfürdő mellett sportolók rehabilitációját szolgáló részleget is terveznek.

Ács Rezső azt mondta, a meglévő sportcsarnokkal, strandfürdővel, az épülő fedett uszodával, a tervezett rekreációs központtal, jég-, tenisz- és fallabdapályával a Dél-Dunántúlon egyedülálló sportkomplexum jön létre Szekszárdon.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek