Érmeket vehetett át a jubileum alkalmából

Kecekmét mindig is a magyar honvédelem egyik központja volt, és most végre ezt elismerésekkel is díjazhatták

A rendszerváltást követően, 1990 nyarán Kéri Kálmán nyugállományú vezérezredes javaslatára és szervezőmunkája révén alakult meg Budapesten a Honvéd Hagyományőrző Egyesület (HOHE). Kenyeres Dénes a szervezet első elnöke volt 1994-ig.

A 30 éves jubileumi ünnepséget 2020 őszén szerették volna megtartani, de a járvány miatt elhalasztották. Az elnökség a jeles évforduló tiszteletére jubileumi emlékkeresztet alapított, arany, ezüst és bronz fokozatban.

A járványhelyzet csökkenése lehetővé tette, hogy a területi szervezetek a közelmúltban már megtarthassák a taggyűléseket. A HOHE kecskeméti területi szervezete a napokban találkozott, ahol az országos szervezet részéről Lévai Miklós nyugállományú alezredes átadta ünnepélyesen az emlékkereszteket. A kitüntetéseket a magyar honvéd hagyományok megőrzéséért és az egyesület érdekében végzett kiemelkedő szolgálataikért kapták meg a tagok a BAON beszámolója szerint.

Jubileumi aranykeresztet vehetett át Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes, a helyi szervezet elnöke. Ezüst emlékkeresztet ítéltek meg Burits Pálnak, dr. Károlyfalvi Józsefnek, dr. Kovács Lórántnak, Kristóf Árpádnak, valamint bronz emlékkeresztet Hajagos Csabának, Kemény Gábornak, Kurucz Ferencnek, id. Szeverényi Istvánnak és Szőke Lászlónak.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök


Hasonló cikkek