Erőszakkal akarták megszerezni munkabérüket

Büntetést kapott az a munkáltató is, akitől pénzt követeltek.

A Kiskunfélegyházi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt öt jánoshalmi férfit, akik állítólagosan ki nem fizetett munkabérüket próbálták erőszakkal behajtani.

A bíróság megállapította, hogy az I-V. r. vádlottak egy kiskunfélegyházi székhelyű munkahelyen dolgoztak felmondásukig, 2020. január 6. napjáig. Mivel úgy gondolták, hogy nem kapták meg az őket megillető fizetést, megjelentek a telephely előtt és a jogosnak tartott munkabérük kifizetését követelték.

Szóváltásba keveredtek az irodai adminisztrátorral, akit megfenyegettek és szidalmaztak, a telep előtt parkoló gépkocsiját megrugdosták és vascsővel megrongálták. Az ügy III. r. vádlottja – aki társainál korábban érkezett a helyszínre – az elszámolás miatt egy másik dolgozóval is vitatkozott és gépkocsijának visszapillantó tükrét letörte, valamint egy nyomtatóba is beleütött. Az okozott kár mintegy 300.000.- forint volt.

Az ügy VI. r. vádlottja – aki a többiek korábbi munkáltatója volt – szóváltásba keveredett velük, majd megrúgta az ügy III. r. vádlottját. Őt a rendőrök a fogták le és bilincselték meg. A bíróság az I-V. r. vádlottak bűnösségét önbíráskodásban, míg a VI. r. vádlottét garázdaságban állapította meg.

A bíróság döntése jogerős.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek