Érsekújvár: 20 új légzésérzékelővel bővült az egyetemi kórház felszerelése

Az érsekújvári egyetemi kórház neonatológiai osztályának felszerelése 20 darab új légzésérzékelő készülékkel bővült az „Anyuci, lélegzem” (Mamička, dýcham) projektnek köszönhetően.

Ez utóbbi célja, hogy minden, újszülötteknek és csecsemőknek fenntartott kórházi ágy légzésérzékelővel legyen felszerelve, mondta el Táňa Tomasch, a készülékeket adományozó alapítvány igazgatónője.

Klaudia Demová, az érsekújvári neonatológiai osztály főorvosa szerint mind a 45 ágyhoz tartozik ilyen készülék, de ahogy más technikai berendezés, idővel ez is elromlik, így cserélni kell.

A légzésérzékelő nyomon követi a babák légző mozgását, és kihagyás, vagy rendszertelen légzés esetén bekapcsol egy riasztót. Az érzékelő egy csecsemő alá helyezett vízszintes lemez. A kórházból való távozása előtt minden kismamának abszolválnia kell egy csecsemők újraélesztéséről szóló tanfolyamot. A légzésérzékelő készülék kikölcsönözhető az érsekújvári kórház gyógyszertárából.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek