5letből jövő! vetélkedő innovatív fiatalokkal

Az egészséges táplálkozás, a környezetvédelem és a szórakozási lehetőségek témaköre állt a hatodik alkalommal meghirdetett 5letből jövő! című játékos vállalkozói vetélkedő döntőjének fókuszában, amelyet pénteken rendeztek meg a kecskeméti Ápoló Klubban. Szoros küzdelem eredményeképp a problémamegoldó applikáció ötletével az EztNE csapata vihette haza az 1+1 milliós fődíjat.

A versenyről és a döntőről a szervező AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. adott tájékoztatást. Négy ország, mintegy 60 csapatából a legjobb öt kapta meg a lehetőséget, hogy egy szakértőkből és befektetőkből álló zsűri előtt prezentálja a fél éven át tartó játék során kidolgozott vállalkozási ötletét. A verseny történetében új rekord, hogy 24 csapat teljesítette a hat mérföldkőből álló első fordulót, közülük a legjobb öt jutott be a június 9-10-i döntőbe, hogy megküzdjön az 1+1 millió forintos fődíjért.

A tréningekkel, webináriumokkal és élménydús közösségépítő programokkal teli két napos esemény döntőjének a kecskeméti Ápoló Klub, míg a csütörtöki felkészülésnek a kecskeméti Campus adott helyet, ahol Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója, dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja és Sebestyén-Szalai Anna, a szervező AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője köszöntötték a csapatokat.

A zsűri a szigorú szakmai szempontokon túl a verseny szellemének megfelelően a kreativitást, az egyediséget, a jó csapatmunkát és az ötlet megvalósíthatóságát értékelte. A szakemberekből és befektetőkből álló zsűri tagja volt: dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, Héjja János, a Peki Restaurant Kft. ügyvezetője, dr. Várady Zoltán, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója és Versegi Ádám, az Ápoló Klub ügyvezetője.

A fiatalok kreativitása idén is a digitalizáció körül szárnyalt, így a döntős projektek zöme az online térben kínált megoldást egy-egy megoldandó problémára, kihívásra.

A zsűri döntése alapján a hatodik évad első helyezettje végül a budapesti EztNE csapat lett üzleti információs platform ötletével, melyért 1+1 millió forintot vehettek át. Második lett a Győrből és Ajkáról érkező Sohcahtoa csapata, akik 750 ezer forintot nyertek. Harmadik helyen végzett a Délvidéki Srácok csapata, ők 500 ezer forinttal lettek gazdagabbak. A negyedik helyezettnek járó 300 ezer forintot a Kaposvári Srácok vihették haza, míg az ötödik helyen a Spártai Skumulálók gödöllői csapata végzett, nekik 150 ezer forintos nyereményt nyújtottak át.

Külön is díjazták a személyes kedvenceket. A Legmegvalósíthatóbb ötlet 100 ezer forintos különdíját a Délvidéki Srácok vihették haza. A verseny során a legeredményesebb kecskeméti csapat, a Security 250 ezer forinttal jutalmazták. A verseny során aktívan közreműködő Diákszurkolók pedig a Malom Központba szóló vásárlási utalványt kaptak.

Forrás: BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek