Értékjáró Séta indult Helvéciára

A mustillatú őszben, a sárguló leveleken lépdelve járták be szombaton a szőlő termesztéséről és borairól híres Helvéciát a túrázók. A résztvevők 9 órakor indultak el a Helvéciai Polgármesteri Hivatal elől.

A sétán résztvevők, köztük Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, reggel 9 órakor indultak el a Helvéciai Polgármesteri Hivatal elől, majd az első megállójuk a Hegede kertészet volt. Ezt követően megnézték a református templomot, a millenniumi szoborkertet, a katolikus templomot, valamint a Köncsögpusztai kilátót. A séta végén a résztvevők betértek a Balogh Borházba, ahol szőlőszüret és gulyásleves várta őket.

Balogh Károly, Helvécia polgármestere köszöntötte mindazokat, akik részt vettek szombaton a Térségi Értékjáró Sétán. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által életre hívott túrasorozat második állomása volt a mostani, amelyen közel félszázan vettek részt. Sokan Kecskemétről érkeztek.

Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára elmondta, hogy óriási siker fogadta az Értékjáró Séta kedvezényezést. Most látszik, hogy több mint 40-en jelentkeztek erre a sétára. Egyénileg kell ide kiutazni, de vállalják ezt, és örömmel van jelen együtt mindenki ezen a verőfényes, napsütéses napon. Mindenki örül annak, hogy az ilyen programok segítenek egy kicsit megismerni a környezetet, környezetünk értékeik, és tényleg egy kellemes napot tudnak eltölteni a résztvevők. Helvécia után a közös sétát Ballószögön október 16-án, Lajosmizsén pedig november 20-án rendezik meg. – írja a HIROS.HU

 

Juhász Márta


Hasonló cikkek