Esélyegyenlőség és sokszínűség – Íme, az MTV Movie & TV Awards nyertesei

A Szépség és a szörnyeteg nyerte az Év filmje díjat vasárnap az MTV Movie & TV Awards gálán, ahol Hollywood és a televíziós szakma tehetségeit ünnepelték. Külön siker, hogy a Disney film főszereplője, Emma Watson lett a Legjobb filmszínész, amelyet idén először nem női és férfi kategóriában osztottak ki. A díjátadót ma este 21.00-kor ismétli a VIVA, 23.00-kor pedig az MTV.

Több ezer rajongó és a filmes, illetve televíziós szakma krémje gyűlt össze vasárnap a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban, hogy Adam Devine vezetésével átadják az MTV Movie & TV Awards győzteseinek járó elismeréseket. A házigazda szörnyetegnek öltözve, dalolva nyitotta meg a nagyszabású gálát Hailee Steinfelddel az oldalán.

Az Év filmje a Szépség és a szörnyeteg lett, a Belle-t játszó Emma Watson pedig elnyerte a Legjobb filmszínésznek járó elismerést. Külön öröm, hogy a női jogokért aktívan harcoló színésznő az első a díjátadó történetében, aki a megreformált, nemi szempontból semleges kategóriát megnyerte. Beszédében külön hangsúlyozta mennyire örül, hogy Asia Kate Dillontól veheti át a díjat, a Billions című sorozat egyik szereplőjétől, aki a televíziózás első nem bináris karaktere (egyik nemhez tartozónak sem, vagy épp mindkét nemhez tartozónak érzi magát). Sorozat oldalról a Stranger Things volt az este legnagyobb győztese, hiszen az Év sorozatának választottak, az Elevent játszó Millie Bobby Brown pedig a Legjobb sorozatszínésznek járó arany popcornt vihette haza.

A rajongók kedvencének számító Legjobb csók kategóriát idén a Holdfény nyerte. Utoljára 15 éve díjaztak két férfit ebben a kategóriában, Sean William Scott és Jason Biggs smaciját az Amerikai Pite 2-ben, idén azonban a győzelemnek értelemszerűen sokkal nagyobb a súlya, hiszen a Holdfény úttörőnek számít az azonos neműek közti őszinte érzelmek megjelenítésében. „Ez a díj túlmutat Jharrel-en és rajtam” – mondta köszönőbeszédében Ashton Sanders. “Ez több, mint egy csók. Ez a díj azoknak szól, akik kilógnak a sorból, ugyanúgy, ahogy mi is”

Az este legnagyobb várományosa, a Tűnj el! végül két díjat nyert, Lil Rel Howery kapta ugyanis a Legviccesebb alakításnak járó elismerést, Daniel Kaluuya, a film főszereplője pedig a Következő generáció kategóriát nyerte meg. Az MTV Movie & TV Awards életműdíját, a Generáció-díjat a Halálos iramban stábja nevében Vin Diesel vette át, aki megköszönte a rajongóknak, hogy több mint egy évtizede támogatják a csapatukat.

A showt ma este lehet újra megnézni az MTV-n 23.00-kor és kedden éjfélkor, a VIVA pedig ma 21.00-kor és kedden 17.00-kor ismétli a díjátadót.

 


A 2017-es MTV MOVIE & TV AWARDS NYERTESEI:


AZ ÉV FILMJE  
Szépség és a szörnyeteg (Walt Disney Studios Motion Pictures)

LEGJOBB FILMSZÍNÉSZ

Emma Watson – Szépség és a szörnyeteg (Walt Disney Studios Motion Pictures)

AZ ÉV SOROZATA

Stranger Things (Netflix)

LEGJOBB SOROZATSZÍNÉSZ

Millie Bobby Brown – Stranger Things (Netflix)

LEGJOBB CSÓKJELENET

Ashton Sanders & Jharrel Jerome – Holdfény (A24) 

LEGJOBB GONOSZTEVŐ

Jeffrey Dean Morgan – The Walking Dead (AMC)

LEGJOBB HÁZIGAZDA

Trevor Noah – The Daily Show (Comedy Central)  

LEGJOBB VALÓSÁGSHOW

RuPaul’s Drag Race (VH1)

LEGVICCESEBB ALAKÍTÁS

Lil Rel Howery – Tűnj el! (Universal Pictures)

LEGJOBB HŐS

Taraji P. Henson – A számolás joga (20th Century Fox)


KÖNNYFAKASZTÓ JELENET

Rólunk szól – Jack (Milo Ventimiglia) és Randall (Lonnie Chavis) karatéznak (NBC)

 

KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓ

Daniel Kaluuya (Tűnj el!)

 

LEGJOBB DUÓ

Hugh Jackman & Dafne Keen – Logan (20th Century Fox)

 

LEGJOBB AMERIKAI TÖRTÉNET

Feketék fehéren (ABC)

 

LEGJOBB RENDSZER ELLENI HARC

A számolás joga (20th Century Fox)

LEGJOBB DOKUMENTUMFILM

13TH (Netflix)

TRENDING

“Run The World (Girls)” Channing Tatum és Beyonce – Lip Sync Battle (SPIKE)

LEGJOBB ZENEI PILLANAT

You’re the One That I Want” — ensemble, Grease: Live

 


Hasonló cikkek