Este hét óra után tilos a horgászat

Ugyan már itt a tél és ezzel együtt erősen lehűlt a levegő, vannak olyanok, akik ilyen időben is szívesen horgásznak Mocsán, Lakitelken, Lajosmizsén vagy a megye bármelyik kedvelt horgásztaván. A járványügyi intézkedések azonban a vízpartokat sem kerülik el: a járvány visszaszorításának érdekében a kormány és a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) is számos intézkedést hozott.

A megyében működő egyesületeknél rendkívüli nyilvántartási rend van érvényben, melyekről a horgászegyesületek honlapjain és Facebook-oldalain tájékozódhatunk.

A különböző rendezvényeket, horgászversenyeket a szövetség határozatlan időre elhalasztotta.  A haltelepítések az előírt bejelentési és halegészségügyi rendelkezések betartása mellett elvégezhetők. A Mohosz elrendelte, hogy az este 7 óra és reggel 5 óra közötti időszakban nem engedélyezett az éjszakai horgászat. Kiemelték, hogy a saját stéggel rendelkező horgászszállásokon is tilos az éjszakai horgászat.

A Mohosz egyebek mellett felhívja a horgászok figyelmét, hogy ha a pecázás mellett döntenek, akkor tömegközlekedés használata esetén viseljenek maszkot. Kérik, hogy a horgászok kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit, valamint a 65 év felettiek a veszélyhelyzet fennállása alatt ne menjenek pecázni.

Révhegyi Andrea

Forrás: baon.hu


Hasonló cikkek