Észak-Komárom saját állatmenhelyet létesít

A komáromi városháza új városi állatmenhelyet tervez létesíteni, ahol a kóbor kutyákat helyeznék el. Erről a magisztrátus azután döntött, hogy a jelenlegi menhely ügyvezetője felmondta a várossal kötött szerződést.

A városháza hosszabb ideje együttműködött az Állatok Szabadságáért (Sloboda zvierat) egyesület komáromi fiókjával, amely Komárom külvárosi részén, Gadócon működtet egy állatmenhelyet. Az idei év folyamán azonban felmondott a korábbi ügyvezető, majd néhány hónap múlva az utódja is. Utóbbi felmondta a várossal kötött szerződést is a kóbor kutyák befogadásáról és elhelyezéséről.

A városvezetés ezért úgy döntött, hogy a közeljövőben saját városi menhelyet létesít a kutyák számára. Azt ígérik, az állatok itt az eddigieknél jobb körülmények között élhetnek majd. „Komárom városa továbbra is gondoskodni fog a kóbor kutyák elhelyezéséről.” – olvasható a hivatalos közleményben.

A városi hivatal egyben biztosította az Állatok Szabadságáért egyesületet, hogy az új menhely kialakításáig a szerződéses viszonyok megszűnése ellenére is tovább működhet a gadóci intézmény.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek