Európa-Bajnok lett a női ifjúsági kéziválogatott

Hatalmas győzelmet aratott a magyar U17-es női kéziválogatott a Celjében zajló U17-es Európa-bajnokság döntőjében Svédország ellen. Ifj. Kiss Szilárd csapata az első félidőben négygólos előnyt szerzett (13-9), majd egy rövid szakaszt leszámítva a folytatásban is kiválóan játszott, végül 28-24-s sikerrel lett aranyérmes.

A mérkőzést mindkét válogatott idegesen kezdte, majd a 2. perc végén Kukely Anna szerzett vezetést – ez volt az Eb-n az első találata – a magyar csapatnak. A folytatásban is inkább a védekezésben jeleskedtek a csapatok,a 10. percig mindössze öt gól esett, de az előnyt sikerült tartani (3-2).

Sokáig kiegyenlített volt a találkozó, a svédek futottak az eredmény után, de a magyar válogatott sem tudott ellépni három találattal, rendre egy-két gól volt a különbség a két együttes között. Az első félidő utolsó tíz percéhez érve már 9-6-ra vezetett Ifj. Kiss Szilárd együttese, és bár lehetett volna még nagyobb is a különbség,végül Kajdon Blanka átlövése után 13-9-es magyar előnnyel mentek a csapatok az öltözőbe.

A második félidőt a svédek kezdték jobban, öt perc elteltével két gólra jöttek fel (14-12). A magyar válogatott azonban megrázta magát, és Faragó Luca vezérletével a 40. percben már 18-12-re vezetett.A folytatásban már 21-13-ra is sikerült ellépnünk,de a svédek sorozatban lőttek hat gólt, ígyaz utolsó 10 perchez érve „csak” kettő találat volt a két csapat között (21-17).Ifj. Kiss Szilárd egymás után gyorsan ki is kérte mindkét idejét.

Szerencsére nem tudtak tovább zárkózni a svédek, két gyors magyar gólnak köszönhetően megnyugtató előnnyel mehetett az utolsó nyolc percre a magyar válogatott (23-19). Az 56. percben újra két gólra jöttek fel a svédek (24-22). Innen viszont ismét a magyar válogatottról szólt a meccs (26-22),ezzel pedig el is dőlt az aranyérem sorsa, amelyet a magyar együttes szerzett meg a 28-24-s sikert követően.

Az U19-es korosztályhoz hasonlóan az U17-es csapat is hibátlan mérleggel lett aranyérmes.Kürthi Laura lett a legjobb jobbszélső az Eb-n, míg a torna MVP-je díjat, azaz a legjobb játékosnak járó elismerést Kajdon Blanka érdemelte ki.

U17-es kézilabda Eb. Szlovénia
Magyarország–Svédország 28–24 (13–9)

Forrás: origo.hu


Hasonló cikkek