Évértékelőjén hétpontos akciótervet hirdetett Orbán Viktor

Hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be a miniszterelnök az évértékelőjén:

– Bevezetik a fiatal házasok gyerekvállalási támogatását, az a 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, 10 milliós kedvezményes kölcsönt kap. A törlesztést az első két gyerek születése után 3-3 évre felfüggesztik, a második gyereknél a tartozás harmadát elengedik. Ha megszületik a harmadik gyerek, az egész tartozást elengedik.
– Bővítik a Csok kedvezményes hitelt is, a kétgyerekesek is felvehetik azt felújításra. A kétgyerekesek így több, mint 20, a háromgyerekesek pedig több, mint 30 millióhoz jutnak. A falusiaknak néhány hét múlva testreszabott támogatást jelent be.
– A jelzálog hitelnél is óriási könnyítések jönnek: a második gyerek születésekor 1 milliót, a harmadiknál 4 milliót, minden további gyereknél egy-egy milliót vállalnak át a jelzáloghitelből.
– A legalább négy gyereket szülő és felnevelő nők mentesülnek az SZJA-fizetés alól.
– Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. Egy legalább háromgyerekes család 2,5 milliós támogatást kap egy hétszemélyes autó után.
– Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. Három év alatt 21 ezer új férőhelyet ígért Orbán, ebből idén év végégi megépül 10 ezer.
– A nagyszülői gyedet is bevezetik, ha a szülők így döntenek, a nagyszülők maradhatnak otthon.

Forrás: hvg.hu


Hasonló cikkek