Ez a horror az utóbbi évek legnagyobb paráját hozhatja el

Rengeteg horror próbálta már a frászt hozni ránk azzal, hogy a kezdetben idilli erdőben sötét erők kezdik terrorizálni az eltévedt embereket. Ezt a történetet nagyon meg kell csavarni ahhoz, hogy egy emlékezetes rémisztgetés jöjjön ki belőle. Pontosan ezt ígéri a nemes egyszerűséggel The Woods-nak elkereszt film.

Az előzetes valóban hatásos képekkel dolgozik, és a vége felé olyan helyzetekbe keveredik pár szereplő, amitől már most nyugtalan lettem. A hype-ot azonbana képekhez mellékelt idézetek gerjesztik a legjobban: „Új kezdet a horrorfilmek számára” – szól az egyik, „minden idők egyik legfélelmetesebb filmje” – kontrázik rá a másik.

Egy képkocka a The Woods című filmből

Forrás: Lionsgatemiddleoff960521

Lehet ezeknek a bombasztikus kijelentéseknek hinni? Egy okból gondolom azt, hogy lehet alapja ezeknek a rajongó mondatoknak, őt pedig úgy hívják, hogy Adam Wingard.

Az olvasók 99 százalékának nem mond semmit ez a név, de tudni kell róla, hogy ő rendezte az évtized egyik legjobb, ám méltatlanul kevéssé ismert filmjét.  The Guest bámulatos stílusérzékkel, mesteri módon játszik el több műfajjal is: háborúból visszatérő katonáról szóló kisvárosi drámaként indul, átvált a nyolcvanas és kilencvenes évek B kategóriás akciófilmjeinek legjobb pillanatait megidéző adrenalinfutammá, hogy aztán a horrorfilmes zárlattal hatalmas vigyort ragasszon a filmrajongók szájára.

Maika Monroe a The Guest című filmben

Forrás: HanWay Filmsmiddleon1200800

Maradjunk most annyiban, hogy ha most is ugyanazzal a zsenialitással nyúl Woodward az elkoptatott műfaji klisékhez, mint ahogy azt a The Guest-ben tette, akkor ebből tényleg kisülhet egy vérfagyasztó és meglepetésekkel teli horror. A The Woods-ot szeptemberben mutatják be az amerikai mozik.

A The Woods című film plakátja

Forrás: Lionsgatemiddleoff6741024

.


Hasonló cikkek