Ez vár az oltatlanokra, ha Csehországba akarnak menni!

Több mindenre is szükségük lesz a Szlovákiából Csehországba utazóknak.

Csehországba való utazáskor az oltatlanoknak negatív PCR-tesztre lesz szükségük, valamint igazolniuk kell, hogy kitöltötték a beutazási űrlapot.

Továbbá az országba való belépést követően az 5. és 7. nap közt újra tesztelteniük kell magukat – tájékoztatott a cseh külügyminisztérium a honlapján.

Az új intézkedéseket azért vezették be, mivel Szlovákiát a nagyon magas kockázatú országok közé sorolták a koronavírus terjedésével kapcsolatban. Az oltatlanoknak reszpirátort is kell hordaniuk az otthonukon kívül, ez alól ismét a legalább 14 napja teljesen oltottak vagy a betegségen már áteső személyek mentesülnek.

A negatív teszt felmutatása és a beutazási űrlap kitöltése a következők számára nem kötelező: 12 éven alatti gyerekek, nemzetközi szállítmányozásban dolgozók, határon túli munkavállalók, tanulók és diákok, akik munkavégzés vagy oktatás céljából rendszeresen, legalább heti egyszer beutaznak.

Mentesség vonatkozik azokra a személyekre is, akiknek az országban való tartózkodása nem haladja meg a 24 órát, valamint átutazásuk nem tart tovább 12 óránál.

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek