Ez volt a Munkás Szent József Plébánia első apák Napi borversenye

Apák napja alkalmából az oroszlányi római katolikus plébánia frissen alakult férfi klubja június 19 -én megtartotta első rendezvényét Kecskéden a Szent Anna Ifjúsági Szállás udvarán. A jelenlévők megismerkedhettek a kulturált borfogyasztás szabályaival és a borok értékelésének szempontjaival

A Munkás Szent József Plébánia keretein belül több aktív csoport működik. Van énekkar, kézműves csoport, Mónika Imakör, Rózsafűzér Társulat, Irodalmi Kör és Karitász Csoport. Ezen csoportok tagjai rendszeresen találkoznak egymással, ám tagjaik többségében nők. Mi más lehetne jobb alkalom egy olyan összejövetelre, ahol az egyházközség férfi tagjai vannak a középpontban (nem kihagyva a hölgyeket), és ahol bejelenthetik a Katolikus Férfiklub megalakulását, mint az apák napja.

bor borverseny Oroszlány
A megnyitó pillanatai. Fotó: PannonHírnök

A bor és az egyház

A bordélután Kutschi András plébános megnyitójával vette kezdetét. Köszöntötte a megjelenteket, majd beszélt arról, hogy a bor nagyon régóta része kultúránknak, jelen van életünk sok területén, még az egyház életében is.

Borverseny Kecskéden
Verseny közben. Fotó: PannonHírnök

Borász és borverseny

A köszöntőt követően a rendezvény szakmai támogatója Varga Máté borász (Varga és Fia pincészet, Mór, a Móri Borvidék Hegyközségének elnöke) ismertette a borverseny lebonyolításának szabályait, az értékelés menetét, majd elindította a versenyt. 11 bor vett részt a megmérettetésen. Varga Máté minden borról elmondta szakmai véleményét (sőt azt is, melyik mitől lehetne még jobb), majd a jelenlévők is értékelték azokat, szín, tisztaság, illat és íz alapján. A nevezők igazán büszkék lehetnek; egy kivételével mindegyik megérdemelte az arany, ezüst, vagy bronz minősítést.

Varga Máté borász nem érkezett üres kézzel, a verseny után több bor várta, hogy hidegtálak kíséretében megkóstolják. Az élménydús ízlelések kötetlen beszélgetések keretében zajlottak. A résztvevő gazdák nemcsak okleveleket kaptak, hanem hasznos ismereteket is.

A Környei Öreghegy

Az eseményen részt vett Jakobi András, a Környe Öreghegyi Gazda Egyesület elnöke, akivel a szervezők a továbbiakban szorosabban együttműködnek mindazon területeken (eseményeken) ahol a téma a borászkodás, így a következő borversenyen is.


Hasonló cikkek