Ezek lesznek Kecskemét 2021-es nagy sportberuházásai

Az idei költségvetés lehetőségeinek köszönhetően több olyan fejlesztés is megvalósul Kecskeméten, amelyek még kedvezőbbé teszik a helyi sportolási lehetőségeket.

Egyebek mellett új sportcsarnokot kap a Katona József Gimnázium, a Zrínyi Ilona Általános Iskola udvarán 2 röplabda pályát alakítanak ki, valamint a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén is újabb beruházások valósulnak meg 2021-ben.

Kecskemét 2021-es költségvetése sportfejlesztéseket is támogat. Egyebek mellett új sportcsarnokot kap a Kecskeméti Katona József Gimnázium. Az intézmény udvarán egy komplex, multifunkcionális épületet alakítanak ki, mely a mindennapos testnevelés adta lehetőségek jobb kihasználását célozza. A TAO-s pályázat során megvalósuló beruházáshoz szükséges 30%-os önerőt, a közel 258 millió forintot az önkormányzat biztosítja.

Kecskemét sportszakmai stratégiájában kiemelt szerepet játszik a szabadidősport. Az Országos Futópálya-építési Programnak köszönhetően támogatási forrást nyújt a Miniszterelnöki Kabinetiroda futópályák létesítésére. Így tehát a szabadidőközpontban egy 1324 méter hosszú, rekortán borítású futópálya, futókör épülhet meg, amely hozzájárul a szabadidős hasznos eltöltéséhez. Ennek a projektnek a megvalósítása további 79 és fél millió forintos hitel lehívását indokolja.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek