Ezer euróval nő a parlamenti képviselők fizetése

Jövőre több száz euróval emelkedik a parlamenti képviselők javadalmazása. A korábbi beharangozásokkal ellenére ugyanis nem kerül sor a képviselői fizetések befagyasztására, s nem sikerült új rendszert sem kialakítani a képviselői fizetések kiszámítására.

„Felháborodási hullám várható, ezzel számolni kell. Viszont azt is tudni kell, hogy ezeket a fizetéseket évekig nem emelték.” – emeli ki Bugár Béla, a MOST-Híd képviselője

Dušan Jarjabek (Smer) kijelentette, hogy véget vetnek a befagyasztásnak, mivel az nem indokolt, már csak azért sem, mert Szlovákia – történetében első alkalommal – kiegyensúlyozott költségvetéssel büszkélkedhet. „Szó sincs fizetésemelésről. A befagyasztás a jó szándék kinyilvánítása volt, tekintettel az akkori gazdasági helyzetre. Beszéljünk most már végre a képviselői munkáról a fizetések helyett” – javasolta.

Az OĽaNO októberben javaslatot tett a befagyasztásra, de semmilyen alternatív javaslatot nem hagytak jóvá. “A koalíciónak minden bizonnyal megfelel ez a helyzet. Én mindig a rendszerszintű megoldás kidolgozása mellett voltam. Elfogadhatatlan, hogy a fizetések ilyen ugrásszerűen emelkedjenek.” – vélekedett Veronika Remišová, klub elnöke.

Forrás: korkep.sk, pravda.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek