1000 gyerek dobolt Nagykaposon

Közel ezer gyekek kapcsolódott be az országos akcióba és dobolt együtt Nagykaposon, a városháza előtt.

A város összes oktatási intézménye, a szabadidőközpont és a sportklubok is bekapcsolódtak abba a kedd délelőtti megmozdulásba, amellyel a gyerekek jogaira akarták felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy a gyerekeket védeni kell az erőszak ellen. “A dobolás célja az volt, hogy jobban lehessen hallani a gyerekeket, valamint az, hogy ne féljenek, és hogy tudják, kihez fordulhatnak, ha bajba kerülnek, vagy ha egy ismerősük kerül bajba“ – mondta Gabriela Fedičová, a városi rendőrség munkatársa, a program koordinátora.

A nagykaposi városi rendőrség is bekapcsolódott abba a programba, amelynek célja a gyerekbántalmazás megelőzése. Fedičová azt is elmondta, a nagykaposi városi rendőröknek zaklatással, drogfogyasztással kapcsolatos ügyekben kell a leggyakrabban eljárniuk.

A város főterén kedden délelőtt három dobos vezetésével dobozokon, fazekakon doboltak a gyerekek főzőkanállal, kalapáccsal vagy PET-palackokkal. „Öt percig a dobosokkal közösen, azután csak a gyerekek verték a ritmust. Arra kértük őket, hogy csapjanak minél nagyobb zajt.” – árulta el Fedičová. „Az erőszak olyan téma, amely különféle formáiban van jelen az életünkben. A gyerekek egyre többször találkoznak megaláztatással, kirekesztettséggel és az erőszak egyéb formáival, de gyakran csak akkor derül fény a problémára, amikor már késő.” – mondta Mariana Kováčová, az akciót szervező Napocska Központ (Centrum Slniečko) igazgatója.

Hatodszor szervezték meg Szlovákiában a közös dobolást. Nagykapos először kapcsolódott be az akcióba. Kedden délelőtt az ország 140 városában verték a dobot a gyerekek.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek