Ezer munkahely létesül az új, egyházkarcsai csarnokban

A felvidéki Egyházkarcsán lévő ipari parkban ezer új munkahely létesül. A GO ASSET ingatlanfejlesztő átadta az Ingram Micro beruházó új raktárcsarnokát, ez utóbbi az About You online márka logisztikáját biztosítja.

A LOG CENTER R7 projekt keretében felépült csarnok alapterülete 55 000 négyzetméter, hossza 450 méter, magassága pedig 12,5 méter. Az építmény újrahasznosítható anyagokból készült, a tetőre napkollektorokat szereltek, valamint töltőállomásokat is létesítettek az elektromos járművek számára.

Michal Bubán fejlesztési igazgató elmondása szerint a D4-es autópálya újabb szakaszának megnyitása tovább erősíti Dunaszerdahely mint logisztikai centrum pozícióját. Hozzátette: az R7-es befejezése több 100 munkahelyet hozhat a régióba, ahonnan a lakosság jelentős hányadának Pozsonyba vagy a környező városokba kell ingáznia a munka után.

Az egyházkarcsai ipari parkban jelenleg olyan cégek székelnek, mint a Schindler, a Wertheim, a Cargo-Partner és a KIK. A GO ASSET Development már belekezdett egy új, 30 000 négyzetméteres csarnok építésébe, amelyet várhatóan 2022 nyarán adnak át.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: parameter.sk

Fotó: Logcenterr7.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek