Fákat rongáltak a csanyteleki temetőben

A tett felháborította a közösséget, a rendőrséget is értesítették róla: nyomozást indítottak

A településre egyébként a béke jellemző, a sírokat ápolják a hozzátartozók, a temetőnek külön gondnoka van. Aki egy pénteki napon reggel még mindent rendben talált, délben viszont már le voltak fűrészelve a lilaakácok ágai.

A delmagyar.hu-nak Majzik József, gondnok beszámolt arról, hogy nem értette az esetet, mert sehogy sem voltak útban a fák, sem a közlekedésben, sem a sírok gondozásában nem akadályoztak senkit, ráadásul éppen most virágoztak, így reményt, színt vittek a temető életébe. Azt is hozzátette, reméli, hogy újra kihajtanak. Öt éve ültették őket, azóta vigyáznak rájuk, kár lenne értük.

A falu önkormányzata is értetlenül áll az eset előtt, abban biztosak, hogy szándékos volt a tett, hiszen az elkövető vagy elkövetők még arra is odafigyeltek, hogy ne lássa őket senki és ne csapjanak zajt.

Az ismeretlenek jelentős természeti károkat okoztak, emellett anyagi károkat is a falunak, valamint erkölcsi gondot. Hiszen ki képes megrongálni éppen egy temetőt? Ahol békének, nyugalomnak és emlékeknek kellene honolnia.

A lakosok bíznak abban, hogy kézre kerül a rongáló.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook


Hasonló cikkek