Farsangi mulatság volt a kecskeméti népkonyhán

Jelmezes farsangi ünnepséget rendeztek csütörtökön a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. Az ebédre érkező szegényeket vidám mulatság fogadta a sorsközösség tagjainak jóvoltából.

A farsangi mulatság érdekessége, hogy a programot maguk a népkonyhára járó szegények szervezték meg, saját részvételük mellett. A zenés, díszes, jelmezes felvonulásból több mint tíz rászorult vette ki részét. A nagyszerű hangulatú mulatságot finom ebéd követte, a keceli Pintér Művek támogatásával.

Idén január 6., Vízkereszt napja és március 2. között tart a farsangi időszak. A télbúcsúztató-tavaszváró időszak, a húsvét előtti negyvennapos böjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart. A ősi farsangi ünnephez sok néphagyomány kötődik, mint például a jelmezes bálok, a táncos mulatságok és a fánksütés.

A farsang hossza minden évben változó, attól függően, hogy mikor van húsvétvasárnap. Ettől a naptól számolunk vissza negyven hétköznapot és szombatot, valamint a vasárnapokat, azaz 46 napot, amikor kezdődik a nagyböjti időszak. A Húshagyó kedd mindig a farsang utolsó napja, mely idén március 1. Másnap, március 2. a Hamvazószerda, mellyel kezdetét veszi a keresztények 40 napos nagyböjti időszaka. A Húsvét idén április 17-18-ára esik.- írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

 

Ha tetszenek a Közlemények, tudósítások és hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek