Fecske fészkelőtelepet hoznak létre Kiskunfélegyházán

A településen már nagyon várják a fecskéket és a gyurgyalagokat, ezért terep rendezésével igyekeznek ideális környezetet teremteni a hamarosan visszaérkező madaraknak a Bankfaluban található fészkelőhelyen.

Miután végeztek a terep rendezésével, utána a fészkelőtelep bekerítése következik, ez pedig nem várathat magára – olvasható a baon.hu-n. Sürgősen kell cselekedni, mert a partifecskék március végén térnek vissza, és miután megérkeztek, már nem lehet a munkálatokkal zavarni őket. A városrészben továbbá nagy számban megjelentek a molnárfecskék is, amelyek áprilisban érkeznek, részükre még tavaly műfészkeket helyeztek ki a fészkelőtelepen.

Meizl Ferenc, aki a Madárbarát klub elmondta a Bács-Kiskun megyei portálnak, hogy ilyen madárfészkelő hely védettséget igényel, körbekerítése több szempontból is fontos. Ha a partfalra felmásznak a gyerekek, az beszakadhat, ami veszélyes a gyerekekre és a madarakra egyaránt. A klubvezető szerint hatalmas értéket jelentenek a városnak és a környéknek ezek a madarak, amelyek évről évre, hűségesen, minden körülmények között visszatérnek ide, annak ellenére, hogy hosszú évek óta húzódik a terület teljes rendbetétele.

Juhász Márta

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek