Fegyveres összecsapás a krasznahorkai vár tövében

A 2012-ben leégett krasznahorkai vár tövében rendezték meg szombaton az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, immár XIV. Krasznahorkai Várjátékokat.

Minden éven augusztus első szombatján  zajlik, a helyiek által csak “vár mögött”-nek nevezett helyszínen a Krasznahorkai Várjátékok. Az idei program is rengeteg érdeklődőt vonzott, főleg a fiatalabb korosztálynak kedveskedtek a szervezők.

A színpadon korabeli táncok és viseletek bemutatóját láthatta a nagyérdemű, illetve interaktív mesejáték szereplői lehettek a gyerekek. A réten kialakított csatatéren pedig korabeli harcoknak, párbajoknak, solymászatnak, lovas bemutatónak voltak szem, illetve fültanúi az érdeklődők.

A legapróbbaknak idén már 2 szalmából-szénából készült várral kedveskedtek a rendezők, amit a gyerekek nagy gondosan igénybe is vettek, különböző csatákat, harcokat játszottak benne. A csatában megfáradt kis harcosok kézműves foglalkozáson, fából készült körhintán, esetleg ragadozó madarakkal való fotózkodással pihenhették ki magukat.

Persze egy várjáték nem maradhat el lovagi torna nélkül, több “lovagi állomáson” mérhették össze ügyességüket a résztvevők. Lehetett halászni, célba dobni, íjászkodni…Az árusok standjain bőrből, fémből készül tárgyakat, ékszereket, ruhákat, lehetett vásárolni, de akadtak mesekönyvek, illetve egyéb “nem korabeli játékok” is.

Az estét egy koncert, majd a tábortűz meggyújtása zárta. Az időjárás is kedvezett, hiszen régen nem látott tömeg fordult meg a felépített középkori várudvarban.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek