Fejlesztés alatt a Rubik-kocka film

Hivatalosan is bejelentették, hogy filmet terveznek forgatni a Rubik-kocka alapján, a projekt jelenleg korai fejlesztési fázisban van.

Hollywoodban nem olyan meglepő, hogy olyan filmet készítenek, amelynek valamilyen világszerte ismert játék az alapja – hiszen a Legóra egy egész franchise épült a 2014-es Lego-kaland óta −, és a következő próbálkozás a Rubik-kockára esett. Jelenleg a Hyde Park Entertainment és az Endeavor Content dolgozik a korai státuszban lévő produkción, amelyről még az sem tudható, pontosan milyen formában valósulna meg, tehát hogy élő szereplős vagy animációs lesz.

A Rubik-kockát 1974-ben találta föl Rubik Ernő, eredetileg bűvös kockának hívták. A térbeli logikai játék népszerűsége megjelenése óta töretlen, több száz millió darabot vásároltak belőle világszerte az elmúlt évtizedekben, sokan az egyik legnagyobb magyar találmánynak tartják.

Forrás: screenrant.com


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek