Fejlesztik a közbiztonságot Sándorfalván

Az idei költségvetésből 15 millió forintot különített el erre a célra az önkormányzat. Főként kamerarendszer-hálózatot alakítanak majd ki belőle.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester szerint a kamerák jelentős mértékben csökkentik a bűnesetek számát, és jóval nyugodtabb lehet a közösség. Még 2008-ban kezdték el kialakítani a település kamerarendszerét, ezt most fejleszteni szeretnék, hogy még több helyre, közterekre, forgalmas útszakaszokra és a piac árusítóhelyeire is kerüljenek térfigyelők. Utóbbit pluszban félretett 5 millió forintból még tovább szeretnék korszerűsíteni, hogy komoly gondot fordíthassanak az árusok és áruk biztonságára is.

A moranettv.hu beszámolója szerint a javaslatok átbeszélése, egyeztetése megtörtént, tudják, hová fognak kerülni a kamerák, 28 korszerű darab beszerzésére van lehetőségük.

Emellett a műszaki kivitelezésre kell még energiát fordítsanak. De a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy az emberek életminőségének érdekében megéri időt és pénzt szánnia az önkormányzatnak a fejlesztésre.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt képünk illusztráció!

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek