Fejlesztik Jászapáti egyik szegregátumát

Jászapáti szegregált lakókörnyezetében 330 milliós fejlesztés valósul meg, a többi között új lakóház, szociális bérlakások épülnek, javítják az utakat, járdákat és a csapadékelvezetést – tájékoztatta a Jászapáti Gazdaságfejlesztő Kft. az MTI-t. 

A település önkormányzata 330 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.
A projekt célja a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészeken koncentráltan megjelenő társadalmi-fizikai-gazdasági problémák komplex kezelése a területen élők társadalmi integrációjának elősegítéséhez – olvasható a közleményben. A fejlesztések része az érintett városrészek lakófunkciójának erősítése, szociális, közösségi és közterületi terek kialakítása. Integrált szociális jellegű rehabilitációt azokban a városrészekben valósítanak meg, ahol a kedvezőtlen demográfiai helyzet, az alacsony iskolázottság, a tartós munkanélküliség magas szintje, az alacsony társadalmi státusz, valamint az erősen leromlott környezet ezt indokolja – sorolták.

Részletezték: az adott projekttel a Temesvár szegregátumot fejlesztik, aminek hatására várhatóan javulnak az ott élő hátrányos helyzetű emberek körülményei, továbbá a társadalmi és a fizikai integráció segítése hozzájárul a népesség megtartásához. A tervezett fejlesztések között van a közösségi ház bővítése, új lakóház és két szociális bérlakás építése. A szegregátum területén a tervek szerint javítják az utakat, járdákat, kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, parkolót hoznak létre, kerékpárutat építenek ki és polgárőrségi konténert helyeznek el.
A projektről bővebben a www.jaszapati.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.

 


Hasonló cikkek