Fejlesztik Mindszent művelődési központját

Egy pályázatnak köszönhetően nemcsak az épületet korszerűsítik, hanem újabb minőségi, szórakoztató és újdonságokkal teli programokat szervezhetnek

Természetesen folyamatosan végeztek apróbb felújításokat az intézményen, de most a mindszenti Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtárban átfogó fejlesztésbe kezdhetnek. A támogatásnak köszönhetően megújul az elektromos hálózat, a vezérlőszekrény, emellett marad pénz eszközbeszerzésre is. A nagy színpad függönyét lángmentesre cserélik, ezzel biztonságosabbá téve az előadásokat, és az esetleges vészhelyzetek könnyebb kezelését.

E beruházásnak hála nagyobb rendezvényeket, előadásokat és programokat is tarthatnak a helyszínen, ami természetesen sokat jelent a közösségnek, kultúrát kedvelőknek és a visszatérő, valamint új közönségnek is.

De az önkormányzat és a kivitelezők azokra is gondolnak, akik egy-egy alkalommal inkább csendet szeretnének. Modern hangszigetelést is kap az épület, hogy megadhassák a környékbelieknek a nyugalmat.

Ami pedig a programokat illeti, széles a választék:

Szeptembertől számítanak mások mellett Kegye János pánsípművészre, a Grecsó Zoltán és Grecsó Krisztián testvérpárra, az Eszter-lánc mesezenekarra, a Katáng zenekarra. És igazi különlegességnek ígérkezik Ávéd János Fassang Lászlóval közös jazzkoncertje – írja a delmagyar.hu.

Ezzel azt szeretnék elérni, hogy minden korosztályt megszólítsanak, és értékes kikapcsolódást nyújtsanak a látogatóknak.

Az előadások plusz ötmillió forintos kiegészítésnek hála valósulhatnak meg, amit a nyertes pályázatból a kulturális rendezvények megvalósítására fordíthatnak. Tehát összességében 17 millió áll rendelkezésre.

Farkas Cs. Tekla

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek