Fejlődik a turisztika Kiskunmajsán

A járványhelyzet ellenére tovább fejlődik a helyi fürdő.

Fejlesztik a turisztikát a Kiskunmajsai járás településein. Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát és Szank, már több éve tervezgetik, hogyan is lehetne fellendíteni az idegenforgalmat. Egy turisztikai desztináció létrehozása a cél.

Kiskunmajsa nemrég 75 millió forint támogatást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől egy turisztikai megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, amely a térség településeit is érinti. Majsa mellett Szank is megkapta ezt a lehetőséget, ahol 15 millió forintot fordíthatnak a tervezésre.

Szankon továbbá 300 főt befogadó rendezvényházat is szeretnének építeni, valamint a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat felmérte a települések fejlesztési igényét így minden támogatást meg fog adni ahhoz, hogy az elképzelések megvalósulhassanak.

Kiskunmajsa legjövedelmezőbb bevételi forrása a fürdő, hiszen egy évben körülbelül 300 ezer fürdővendég jön ide kipihenni magát. Szeretnék bővíteni a fürdőt, ezzel megadva a lehetőséget a vendégeknek, hogy minél jobban érezzék magukat és több programból választhassanak.

Juhász Márta

Forrás: baon.hu

 

Hazai Tükör | | Pannon Hírnök

 


Hasonló cikkek