Fekete párduc tartja rettegésben a lakókat

Fekete párduc tartja rettegésben Kiskunhalason a lakókat. November 11-én egy járókelő tett bejelentést a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra, miszerint, a Szegedi út környékén látták a nagytestű macskát és kamerafelvétel is készült róla. A ragadozóról készült felvételeket a rendőrség és a Szegedi Vadaspark munkatársai is megvizsgálták

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni.  Az információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait találták meg a helyszínen.

A szakértők elmondták, hogy a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat, az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban és nagy terület bejárására képes.

Kérik a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét – írja a BAON.hu a rendőrségre hivatkozva.

 

Juhász Márta

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek