Fél év fogházat kaptak a pozsonyi futballhuligánok

Négy holland és három lengyel futballhuligánt garázdaság miatt féléves letöltendő szabadságvesztésre ítélt vasárnap (július 14.) a Pozsonyi I. Járásbíróság, egyúttal három évre kitiltotta őket Szlovákiából. Az ítélet jogerős, mivel a vádlottak nem fellebbeztek.

A hét külföldi állampolgárt fogházbüntetésre ítélték, ez a szabadságvesztés legenyhébb végrehajtási módja. Három hónap elteltével kérhetik feltételes szabadlábra helyezésüket, amikor erre sor kerül, kiutasítják őket az országból. A bíróság a bűncselekmény súlyossága miatt döntött a letöltendő szabadságvesztési kiszabása mellett, egyúttal a jövőt tekintve bízik annak megelőző hatásában.” – jelentette ki Pavol Adamčiak, a Pozsonyi Kerületi Bíróság szóvivője.

A szerda (július 10.) esti tömegverekedés után 107 embert állítottak elő, akik Pozsony belvárosában, a Ventúr utcán csaptak össze egymással és a rendőrökkel. 51 bolgár, 41 lengyel és 15 holland állampolgárt vezettek elő, a verekedés után 17 személyt kellett ellátniuk a mentősöknek.

Forrás: ma7.sk

Fotó: PZ SR_FB-oldala


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek