Felajánlotta lemondását a szlovák egészségügyi miniszter

Andrea Kalavská egészségügyi miniszter felajánlotta lemondását a kormányfőnek. Ezt szerdán jelentette be, miután a kormány visszavonta az aktuális parlamenti ülésről a kórházi reformra irányuló törvényjavaslatot.

Andrea Kalavská egészségügyi miniszter (Smer-SD) felajánlotta lemondását Peter Pellegrini (Smer) kormányfőnek. Döntését azzal indokolta, hogy az egészségügyi miniszteri poszt a Smeré, és mivel „ideológiai vitái” vannak a pártjával a benyújtott törvényjavaslatokkal kapcsolatban, úgy véli, az ilyen helyzetben ez a helyes lépés.

„Nem értek egyet azzal, hogy visszavonták az anyagot.” – jelentette ki. Hozzátette, örülne, ha inkább a kórházi reformról szavazna a parlament, és reméli, hogy a következő kormány elfogadja az anyagot. A javaslatról szóló parlamenti szavazást több alkalommal elhalasztották.

Peter Pellegrini miniszterelnöknek meggyőződése, hogy Andrea Kalavská egészségügyi miniszternek hivatalában kell maradnia. A miniszterelnök nagyra értékeli Andrea Kalavská munkáját az Egészségügyi Minisztérium élén, aminek hozadéka, hogy komoly változások kezdődtek az egészségügyben.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek