Felborult egy busz az M7-esen

Nyolcan meghaltak, köztük a sofőr is. A buszos cég egyelőre nem nyilatkozott, de továbbra is hirdeti útjait.


Árokba borult egy autóbusz az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében, a Budapest felé vezető oldalon vasárnap hajnalban, az utasok mentését a katasztrófavédők megkezdték – közölte a katasztrófavédelem honlapján.

Tűzoltók és rendőrök az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség azt közölte:

A magyar rendszámú buszon több mint ötven ember utazott, és többen a busz alá szorultak, nyolcan meghaltak, szinte mindenki megsérült.

A mentés teljes útzár mellett folyik – közölték a hatóságok. Közlés szerint az egyenruhások a forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál terelik le az autópályáról, visszatérési lehetőség a következő felhajtónál lehetséges, a 63-as számú főútról.

Árkba borult autóbusz az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Telex információi szerint a busz Horvátországból jött haza, az utasok nagyrészt székesfehérváriak és budapestiek közül kerültek ki. Mint megtudták, szerencsére gyerek nincs a halottak között, és az utaslistán szereplők közül mindenki megvan, azaz nem keresnek senkit. Szintén információik szerint a busz oldalán a Rolitúra felirat látható.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: 17, Fejér megyei,valamint a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték további ellátásra. A busz sofőrje az áldozatok között volt – erősítette meg a Híradó.hu-nak.

Korábban a katasztrófavédelem videót hozott nyilvánosságra a mentési munkálatokról. Az MTI-vel azt közölték:  a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

Egyelőre nem tudni, miért következett be az utóbbi idők egyik legsúlyosabb buszbalesete.

Orbán Viktor részvétet nyilvánított a Facebookon. „Őszinte részvétem a buszbalesetben elhunyt áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok. Vigyázzunk egymásra az utakon” – írta.

Rolitúra
A buszos cég továbbra is hirdeti az utazásait. Kép: Facebook

Később Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András a Facebookon jelezte, hogy a buszbaleset sérültjeit a székesfehérvári Szent György Kórházba is szállították. „Az Önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánlott, ha szükséges, akkor szállást is biztosítunk a kórházi kezelést nem igénylő túlélők számára. Székesfehérvár minden polgára nevében őszinte részvétemet nyilvánítom az elhunytak hozzátartozóinak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok!” – írta a városvezető.

Az utazást szervező cég még nem szólalt meg az ügyben, csak egy Facebook-hirdetést közölt. Igaz, hogy ez valószínűleg időzített hirdetés volt, de rosszul jön ki, hogy nem egy közleményt adott ki a balesettel kapcsolatban, hanem továbbra is a szolgáltatásai igénybevételére buzdít!

Részvétünk az áldozatok családjainak!

Cikkünk folyamatosan frissül!

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek