Felcsendült a magyar himnusz is…

Sajnos a pandémia miatt immár második éve legszebb ünnepeink is csak szűk körben ünnepelhetjük. Így van ez a távolabbi vidékekre szakadt atyafiaink esetében is.

Magyarország Ternopili Tiszteletbeli Konzulátusa (Tetyana Csubak konzul asszony) úgy döntött, hogy húsvét hétfőn – az egészségügyi szabályok betartása mellett– hagyományos, magyaros vendégség keretében emlékeznek meg Jézus Krisztus feltámadásáról.

Elsőként Tetyana Csubak tiszteletbeli konzult köszöntötte a vendégeket, majd Szikora Attila, az UMDSZ Nemzeti Tanácsának alelnöke, a Hmelnickiji Szent István Egyesület elnöke mondott köszöntőt, s adott át jelképes ajándékkosarat Ivanics Istvánnak, a Ternopili II. Rákóczi Ferenc Egyesület elnökének és Bondár Vladiszlavnak, az UMDSZ ternopili regionális szervezete elnökének. Mint Szikora Attila elmondta, szeretnék mindenben segíteni ternopili magyar testvéreik munkáját.

Az ünnep alkalmából elhangzott néhány ima, majd felcsendült a magyar Himnusz is. Tetyana Csubak ünnepi ebédre invitálta a jelenlévőket.

Mint Ivanics István elmondta, a két megye magyarsága számos közös programot szeretne lebonyolítani, hiszen minden távolba szakadt magyar számára fontosak az ilyen alkalmak, találkozások.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek