Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt vissza az Auchan és az Auchan Korzó

Az Auchan és az Auchan Korzó is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, táblagépet és ezekhez használt töltőt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot – közölték a vállalatok múlt csütörtökön az MTI-vel.

Az Auchan áruházakban és az Auchan Korzó üzleteiben kihelyezett gyűjtődobozokban április 22. és május 22. között lehet leadni a  feleslegessé vált készülékeket.

 

Illusztráció

 

Az akcióval a két vállalat a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány “Passzold vissza, Tesó!!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához csatlakozik.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a felelős, környezettudatos szemléletmód és a fenntartható megoldások mind az Auchan, mind az Auchan korzó számára stratégiai fontosságúak.

 

Lépések a körforgásos gazdaság felé

 

Hozzátették, hogy az Auchan már évek óta jelentős lépéseket tesz a műanyagmentesítésért és a textilhulladék mennyiségének visszaszorításáért, az Auchan Korzó pedig több helyszínén is bevezette a közösségi autómegosztást, számos módon igyekszik bekapcsolni bérlőit a körforgásos gazdaságba, és azon dolgozik, hogy az áruházakhoz tartozó parkolók minél zöldebbek legyenek. A mostani közös aktivitással a lakosságnál halmozódó, kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretnék csökkenteni.

 

Forrás: MTI

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: MTI/ Mohai Balázs)

Kövessenek minket a Facebookon is!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek