Felforgatta Salgótarjánt a Dollárpapa

Az évad második premierjét tartotta október 16-án pénteken a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház.

A koronavírus-járvány miatti kötelező maszkviselés sem tartotta távol a közönséget a színháztól: Gábor Andor Dollárpapája hatalmas sikert aratott.

A darab műfaja komédia, ráadásul a pénz komédiája, amely nem hazudtolta meg önmagát. A történet középpontjában egy család áll, amelynek egész élete a pénz körül forog – ami egyébként nincs nekik -, csak látszatra élnek jólétben, egyébként mindenkinek tartoznak a környéken és még a szobalányt sem tudják kifizetni. Megmentőként érkezik hozzájuk Kanadából a dúsgazdag nagybácsi  – mindenki örömére -, ám hamar kiderül, hogy a dollárpapának hitt rokonnak a teljes vagyona mindössze két aranydolláros. A kellemetlen helyzet nagy felfordulást okoz: veszekszik mindenki mindenkivel, csak szegény öreg nem érti, mi is folyik itt valójában.

A dollárpapa szerepében Papp Jánost láthatta a salgótarjáni közönség, aki tökéletesen hozta karakterét: elhitette a nézőkkel, hogy ő tényleg egy külföldi származású személy.

Kovács Vanda színművésznő Koltayné szerepében Fotó: Ónodi Zoltán/ Bartók Kamaraszínház

Szokásos módon hatalmasat alakított Kovács Vanda, Farkas Zoltán és Jakab Csaba is, de a vendégművésznek mondható Jegercsik Csaba, Vrabecz Botond és Sipos Imre játéka sem volt figyelmen kívül hagyható. 

Az est végét a szokásos sokszori vas- és visszataps jellemezte. Ezzel a bemutatóval is megmutatkozott, hogy a salgótarjáni színház egyre feljebb teszi a mércét. 

Fotó: Ónodi Zoltán/ Bartók Kamaraszínház

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek