Felgyújtottak az ukrán elnök csokiboltjait Kijevben

A Petro Porosenko ukrán elnök tulajdonában lévő Roshen édességipari vállalat két márkaboltját gyújtották fel két nap alatt, hétfőn, illetve előző nap Kijevben

– hozta nyilvánosságra a fővárosi rendőrség közlése alapján az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Hétfőn az ukrán főváros egyik központi utcájában, a Hrescsatyikon kigyulladt az ott található Roshen üzlet. A vélhetően a regnáló elnök érdekeltségéhez köthető kereskedelmi egység délután 15 órakor kapott lángra. A tűz a bejáratnál keletkezett és a szemtanúk szerint gyorsan terjedt.

A lángokat azonban sikerült hamar eloltani. A bolt előtt néhány törött üveg szilánkjait találták, ezért nem zárható ki, hogy valaki vagy valakik gyúlékony anyagot tartalmazó robbanóanyagot dobtak az üzlet kirakatába. A rendőrség operatív csoportja a helyszínen vizsgálja a körülményeket.

A kijevi főutcán, a Hrescsatikon lévő Roshen-üzlet hétfői felgyújtásának gyanújával őrizetbe vettek egy 53 éves kijevi lakosú férfit, akiről Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök a hírportálnak azt mondta, hogy egy olyan szélsőséges szervezet tagja, amely állítólag a március 31-i elnökválasztás meghiúsítását tervezte a helyzet destabilizálásával a fővárosban.

A hatóságok korábbi közlése szerint az elkövető Molotov-koktélt dobott a bolt kirakatablakába.

A hatóságok feltételezése szerint köze volt a másik Roshen-üzlet felgyújtásához is, amelyet vasárnap este követtek el a “Herojiv Dnyipra” metrómegállónál.

Forrás: Orosz Hírek


Hasonló cikkek