Fellélegezhetnek a taxisok

Október elsejétől szmogriadó idején nem használhatóak a fővárosban az Euro5-ös dízelmotorral szerelt személygépkocsik, a taxikkal azonban kivételt tesz a rendelet.

A Fővárosi Közgyűlés május 29-én döntött a szmogrendelet szigorításáról. Ennek értelmében a szmogriadó riasztási fokozatának elrendelése esetén az Euro5-ös – és ennél rosszabb – környezetvédelmi osztályú dízelüzemű gépjárművek nem közlekedhetnek a fővárosi utakon.

Az Országos Taxis Szövetség az előterjesztés ismeretében levélben fordult a főpolgármesterhez és a javaslatot benyújtó Dr. Szeneczy Balázs főpolgármester-helyetteshez, felhívva a figyelmüket, hogy a korlátozás a jelenlegi taxi-járműpark jelentős részét érintené. Mentesség iránti kérelmüket a döntéshozók figyelembe vették, így a budapesti droszthasználati engedéllyel rendelkező személytaxi szolgáltatást végző gépjárművek is, mint a közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatást végző gépjárművek, kivételt élveznek a forgalomkorlátozó intézkedések alól.

BKIK


Hasonló cikkek