Fellendülőben a déli országrész bölcsődefejlesztései is

Országszerte nagy hangsúlyt fektetnek a bölcsődék fejlesztésére, mindezt pedig a Versenyképes Magyarországért Operatív Program támogatja.

Lapunk időről időre beszámol olyan jelentős kisgyermeknevelő intézményi felújításokról, melyek hozzájárulnak a kicsik biztonságos közösségbe szoktatásához és ez által segítik a szülők reintegrálódását a munkaerő-piacra, hiszen korábban vissza tudnak menni dolgozni, mintha megvárnák, hogy gyermekük elérje a harmadik életévét

Gémes László, a Csongrád – Csanád megyei közgyűlés elnöke azt nyilatkozta a radió7.hu-nak a témával kapcsolatban, hogy a beruházások nagymértékű állami és uniós támogatásoknak is köszönhetőek.

Mindezeket persze megyei szinten is igyekeznek kiegészíteni. Emiatt érték el azt, hogy Csongrád-Csanád megyében alig találni néhány települést, ahol nincs bölcsőde. Tavaly közel 1,5 milliárd forintot biztosítottak fejlesztésre és idén is számos projekt fut. Mindszenten például 48 férőhelyes intézmény épül majd.

A megyei önkormányzat emellett az óvodai és iskolai nevelés eszközszerű, valamint tudásbeli fejlesztését is szorgalmazz. Hiszen ezek nem csupán oktatási intézmények, hanem a gyermekek életének fontos részét képzik. Ezért van szűkség megfelelő szakemberekre, akik elhivatottan nevelik, oktatják és támogatják őket.

A bölcsődék esetében különösen meghatározóak a nevelők munkája és a körülmények, hiszen gyakran ez a gyermekek első közössége.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: radio7.hu

Nyitókép: illusztráció

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek