Felmentette a bíróság Galánta polgármesterét

A Nagyszombati Bíróság Peter Paška városvezetőt felmentette a hatalommal való visszaélés vádja alól, ezzel pontot tettek egy 2015 óta húzódó ügy végére.

Galántán korábban a városi hivatal alkalmazottja látta el a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos feladatokat. Távozása után a környékbeli önkormányzatoktól kért segítséget a város, majd pályázat lefolytatása nélkül egy külső céget bíztak meg. A Galántai Járásbíróság tavaly felmentette Paškát, az ügyész azonban fellebbezett, ezért Nagyszombatban folytatódott a per. Most a taláros testület újra felmentette a városvezetőt. “Koholt vádakkal gyanúsítottak, most bebizonyosodott, hogy nem történt bűncselekmény.” – nyilatkozta a polgármester.

Hozzátette, hogy azzal, hogy egy külső vállalat végezte a közbeszerzési eljárásokat, mintegy hárommillió eurót takarítottak meg a városnak.

Az elmúlt években huszonnégy eljárás volt folyamatban a polgármester ellen. A neogótikus kastély felújításával kapcsolatos gazdasági visszaélést vizsgáló perben nem jogerősen tavaly májusban elítélték a polgármestert és további három személyt.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek