Félnek az osztrákok, sokan Magyarországra akarnak költözni

Az M1 megkérdezett egy 10 éve Ausztriában, Bécsben élő magyar nőt. Nemcsak az utóbbi három hét eseményei, hanem az utóbbi évek alapján mondja, hogy megváltoztak a hétköznapok. Az utóbbi három hétben ugyanis Bécsben és környékén 6 nőt gyilkoltak meg.

Nőként, sötétben félve megy ki az utcára, nem szívesen vesz fel pénzt a bankban, azt mondta, még vezetni is óvatosabban kell, mint korábban. Azt is hozzátette, hogy sok osztrák ismerőse át akar költözni Magyarországra, mert ide nem engedték be a bevándorlókat.

Autóalkatrészek eladásával és beépítésével foglalkozik Knoll Erzsébet Bécsben, férjével együtt 10 éve vezetik az üzletet. Azt mondta: aggódik, mert az utóbbi 2-3 évben egyre több arab származású vevőjük van, akik egyszerűen nem akarnak fizetni. De volt olyan is, hogy egy használt alkatrészért agresszíven pénzt követeltek.

Ekkor a férje azonnal a segítségére sietett, de az arab férfi nem hagyta abba a fenyegetőzést.

Nem kiabálás volt, nem fajult tettlegességig, semmi nem történt, csak az, hogy én ilyen hangnemben ne merjek vele beszélni, és ezért mondta azt, amikor már a férjem is előre jött, ha ő vele a felesége ezt csinálná, akkor neki már elvágta volna rég a nyakát” – nyilatkozta a Bécsben élő Knoll Erzsébet.

A nő azt mondta: szinte hetente éri hasonló atrocitás a saját üzletében, ezért egy évvel ezelőtt kamerákat és riasztót szereltetett fel. Rajta kívül a boltban csak férfiak dolgoznak, kolléganője már korábban felmondott. De nemcsak a munkahelyén kötöttek eddig bele a migránsok. Azt mondta: nemrég egy muszlim férfi sofőr le akarta tolni az útról, mert nem adott neki elsőbbséget.

Szerinte megváltoztak a mindennapok Bécsben. Nőként félve vesz fel készpénzt a bankban, sötétedés után már sehova nem megy, a barátaival is inkább otthon találkozik, mert mint fogalmazott: nem lehet tudni, melyik migránsnak lesz éppen aznap az útjában.

Néhány napja egy bécsi férfi is arra panaszkodott az M1-nek, hogy a migránsok miatt egyre nagyobb a bűnözés a városban.

A főként migráns hátterű fiatalok Bécsben rendszeresen egymás között is összeverekednek, és nem ritka az sem, hogy a rendőrökre is rátámadnak. Ez látszik azokon a felvételeken is, amelyek tavaly márciusban készültek a bécsi pályaudvaron – hangzott el az M1 Híradójában.

Forrás: M1 Híradó


Hasonló cikkek