Felrobbant egy ház Mátranovákon

Felrobbant és összedőlt egy családi ház keddre virradó éjszaka a Nógrád megyei Mátranovákon, a Dózsa György úton. Értesüléseink szerint egy férfit a szomszédok a romok alól segítettek ki, mire a mentőegységek a helyszínre értek.

A bátonyterenyei, pétervásárai és salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint a Nógrád megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak a helyszínre. Az egységek átvizsgálták a robbanással érintett területet, amely során egy embert az udvar hátsó részén találtak meg, őt átadták a mentőszolgálatnak, akik kórházba szállították. Az egységek a Karancs Mentőkutyás Alapítvánnyal közösen is átvizsgálták a területet, de több sérültet nem találtak. A tűzoltók elzárták a gázt, majd a gázszolgáltató mérései már nem mutattak ki magas gázkoncentrációt. Az áramszolgáltató szakembere leválasztotta az ingatlant az elektromos hálózatról.

A helyiek beszámolója szerint az éjjel fél tizenkettő körül történt robbanás olyan erejű volt, hogy az a falu távolabbi részeiben is hallatszott és érződött. Egy-egy cserépdarab kétszáz méter távolságra repült és az utcán, valamint szomszédos udvarokban ért földet. A közeli házak ablakai betörtek, az ott élők riadtan rohantak az utcára. Ők voltak azok, akik a rom alatt rekedt személyt kisegítették a felszínre. A megrongálódott szomszédos ingatlanok lakhatóak maradtak.

A település önkormányzata a délelőtt folyamán megkezdte a közterületre esett darabok eltakarítását – olvasható a falu polgármesterének, Bodor Ernőnek a közösségi oldalán közölt közleményében.

A robbanás okáról nem közölt részleteket a katasztrófavédelem.

Kiemelt fotó: https://nograd.katasztrofavedelem.hu/ – Bátonyterenye KvŐ

 

Hazai TükörPannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek