Felső-Tisza-vidéki HÁLÓ-találkozó

felso-tisza-videki-halo-talalkozo

Isten áldásával 2014, június 21-én Aknaszlatinán tartottuk meg a felső-Tisza-vidéki HÁLÓ- találkozónkat, amelynek a „Legyetek tanúim” mottót adtuk. Rendezvényünknek a helyi ukrán tannyelvű iskola adott otthont. A helyi plébános, Béres István atya volt a vendéglátónk.

Sikerült sok meglepetést és egy szeretetben gazdag napot ajándékoznunk vendégeinknek, a régióban élő keresztény embereknek, akik nagy örömmel jöttek el, és nyitott szívvel, nagy érdeklődéssel fogadták programunkat. Megérkezéskor barátságos mosollyal és kávéval, sütivel fogadtuk vendégeinket, akik főként Aknaszlatináról , Nagybocskóról , Gyertyánligetről és Husztról érkeztek.

A regisztrációt követően mindenki sajátkezűleg készíthette el a HÁLÓ-s logóval ellátott mézeskalácsot, kipróbálhatta magát dekopázsolásban és kézzel festett mécses készítésében. A találkozó könyvvásárral volt egybekötve.

Kalló József üdvözlő szavai után Mira nővér  (domonkos szerzetes) csodálatos előadását élvezhettük az Evangélium öröméről, a szeretet-kapcsolatokról , a szeretetről , a megbocsátásról. Ki-ki meríthetett az életére vonatkozó gondolatokból, amelyek közelebb viszik Istenhez. Az előadás közös imával és elmélkedéssel zárult.

Nagy élményt jelentet kiscsoportokban megismerni egymást, megosztani gondolatainkat, érzéseinket, amelyeket az előadás váltott ki bennünk.  Tanúságtévőinknek, Mira nővérnek és Miskolci Lászlónak köszönhetően hallhattuk megható élettörténetüket, nem könnyű útjukat, amely elvezette őket Jézushoz, az ő megváltó szeretetéhez. Délutáni programunkban a résztvevők nagy örömmel fogadták a Kokas bandát, amely hangulatos, vidám magyar zenével és táncházzal szórakoztatott bennünket.

Hálaadó szentmisével zártuk találkozónkat az aknaszlatinai római katolikus templomban.  A helybéli fiatalokból álló gitáros együttes gyönyörű dicsőítő dalaival színesítette a szentmisét.  Együtt adtunk hálát az Úrnak a találkozóért, az egybegyűltekért, imádkoztunk a HÁLÓ-közösségért, a békéért, a szegényekért és a rászorulókért. A résztvevők és szervezők lelkileg feltöltődve, hitben megerősödve magukkal vihették Isten áldását, a testvéri szeretetet.

Forrás: Kárpátalja Ma


Hasonló cikkek