Felsőfokú oktatás Szentesen?

Egy új civil kezdeményezés szerint a válasz egyértelműen: Igen! Ugyanis a város jövőjének érdekében mindent meg kell tegyenek.

Éppen ezért áll ki a Boros Sámuel Városfejlesztési Egyesület az ötlet mellett. Egy posztgraduális oktatási programot szeretnének megvalósítani Szentesen, aminek a fő profilja a muzeológia lesz, de emellett megtalálhatóak majd a segédrestaurátor, a műtárgyvédelmi munkatárs, a múzeumi marketingmenedzser-képzés, valamint a kulturális és kommunikációs menedzser szakképzések is.

Farkas László, aki köré az egyesület szerveződik és, aki 2018 óta a Koszta József Múzeumot vezeti, elmondta, hogy egy agrármenedzser képzés is a tervek között szerepel. Az első húszfős csoport számára akár februárban elkezdődhet az oktatás. Természetesen ehhez az kell, hogy az intézkedések megfelelő tempóban haladjanak.

Farkas László a kezdeményezés elindulása kapcsán kiemelte, szerette volna összefogni azokat a tenni akarókat, akik építeni szeretnék a város jövőképét. Ezzel tartozik Szentesnek, hiszen kötődik hozzá és sok mindent kapott a településtől.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar.hu
Nyitókép: Koszta József Múzeum


Hasonló cikkek