Felszámolják a letartóztatott milliárdos cégét

Véget ér a kardvirágos kézfertőtlenítők története.

Elrendelte a Kecskeméti Törvényszék a Gladiolus Kft. felszámolását – derítette ki az Opten céginformációs szolgálat adatbázisából a 24.hu. Mint írják, a bíróság végzése tavaly decemberben jelent meg a cégtörténetben. Az adatok szerint a bíróság a céget fizetésképtelenné nyilvánította, ezért rendelték el a felszámolását.

Ismertetik: a Gladiolus Kft. körüli zűrök tavaly év elején váltak szélesebb körben ismertté, miután a 24.hu kiderítette, hogy a nagy állami megrendelésekkel ellátott, vegyiáru-kereskedelemmel foglalkozó cég hatástalan kézfertőtlenítő szereket terített szerte az országban, közvetlenül a koronavírus-világjárvány előtt is. A cég kerekegyházi telephelyén hatósági razzia is volt ezért.

A cég azé a Bajáki Edéé, aki nyár óta letartóztatásban van, az ügyészség őt és társait különösen nagy értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja. Az ügyészségi vizsgálat eredetileg nem a Gladiolus Kft.-t célozta, hanem Bajáki Ede cégcsoportjának másik oldalát, mégpedig a Hírös-Vitál Zrt.-t, amely eredetileg élelmiszer-feldolgozó csarnokot, gyártósort kívánt felhúzni a Kecskeméttől pár kilométerre fekvő Kerekegyházán, óriási, bő 7 milliárd forintos állami támogatásból. Azonban gondok adódtak, pl. hogy a Hírös-Vitál Zrt. veszélyes baktériummal fertőzött ásványvizet palackozott a telepen, amelyet a Gladiolus Kft. szállított az Országos Vérellátó Szolgálathoz, és amelyekből a koronavírus-járvány alatt pár ezer palack került véradókhoz is.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek