Féltékenységből fogott fegyvert

A Pécsi Járásbíróság a napokban – tárgyaláson kívül meghozott végzésével – 120 ezer forint pénzbüntetést szabott ki zaklatás vétsége miatt egy vádlottra, akitől egyúttal a bűncselekmény elkövetéséhez használt vadászfegyvert is elkobozta.

A vádlott 2019. március 30-án az éjszakai órákban várta, hogy felesége külföldről pécsi lakásukba hazatérjen. A várakozás során alkoholt fogyasztott, ittas állapotba került, majd a lakásban található fegyverszekrényt kinyitotta, és ittasan ellenőrizni, tisztogatni kezdte engedéllyel tartott vadászfegyverét. A cselekmény során több alkalommal beszélt telefonon a feleségével. Nehezményezte, hogy az asszony a személyszállító kisbuszon a sofőr mellett ül és a hosszú út során beszélget vele. A vádlott féltékenysége miatt egy idő után telefonon veszekedni kezdtek.

A kisbusz 2019. március 31-én éjjel 01:30 körül ért Pécsre. A vádlott a távcsöves, golyós vadászpuskájával kiment, és az utcába bekanyarodó kisbusz sofőrjére célozva vállához emelte a fegyvert. A sértett megijedt és tovább hajtott, majd a vádlottól mintegy 30 méterre állt meg. Ekkor vette észre, hogy a vádlott a fegyverrel követi, ezért újra elindult és csak azután állt meg, amikor már látta, hogy a vádlott is megállt. Ezután értesítette a rendőrséget.

A vádlott még a rendőrök kiérkezése előtt visszament a lakásba és fegyverével együtt bezárkózott, ezért a Terrorelhárítási Központnak kellett intézkednie vele szemben.

Pécsi Törvényszék Sajtóosztály

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek