Féltékenységből szíven szúrta élettársát egy várandós nő

A Heves Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja azt a fiatal nőt, aki egy szóváltást követően féltékenységből szíven szúrta az élettársát.

A 22 éves nő és a nála hét évvel idősebb, elvált családi állapotú sértett élettársak voltak. A férfi az együttélésük alatt mindvégig tartotta a kapcsolatot a volt feleségével, ami féltékennyé tette a közös gyermeküket váró vádlottat.

A 2019. augusztus 17-ére virradó éjjelen a pár Sirok községben egy baráti családnál volt vendégségben, ahol minden jelen lévő nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott.

Hajnalban a vádlott és a sértett között féltékenységi vita bontakozott ki, melynek során a férfi pofon ütötte az élettársát. A nő erre kiment a konyhába, magához vett egy 6 cm pengehosszúságú kést, majd azt a jobb kezében szúrásra emelve megállt az ajtóban. A sértett ettől nem hátrált meg, sőt felé indult, de amikor egymásnak ütköztek, az alacsonyabb termetű vádlott a továbbra is a válla magasságban tartott késével a férfi mellkasába szúrt.

A sértett ennek következtében közvetlenül életveszélyes sérülést szenvedett, mivel a penge a bordái között behatolt a mellüregébe, elérte a szívét, és a szívburkon sérülést okozott. A férfit hamarosan kórházba szállították, ahol azonnali életmentő műtétet hajtottak végre rajta, így végül túlélte az egyébként jellemzően halálos szívszúrást.

A vádlott – bár telefonon értesítette a rendőrséget – már közvetlenül a cselekmény elkövetése után tagadta, hogy ő lett volna az elkövető, ehelyett a telefonban azt állította, hogy élettársát egy kocsma előtt találta, ahol az beleesett egy késbe, majd a helyszínen, a kiérkező rendőröknek úgy nyilatkozott, hogy a sértett mellkasába üvegszilánk fúródott, melyet ő húzott ki onnan.

A főügyészség – a valós tényállás felderítését követően – emberölés bűntettének kísérletével vádolja a terheltet, akivel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.

Heves Megyei Főügyészség

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek