Felújítás vár a pozsonyi kórházakra

Az Egyetemi Kórház (UNB) összesen több mint 90 millióra, az ez alá tartozó Pozsonypüspöki Geriátriai Kórház pedig 8,1 millióra számíthat.

A 8,1 milliós támogatást a pozsonypüspöki kórházban a jelenleg nem működő sebészeti osztály felújítására szánják. Az egészségügyi minisztérium célja, hogy enyhítse a Kramáre és Ružinov városrészekben található kórházak leterheltségét. A pozsonypüspöki kórházban ugyanis főként a lábadozó betegeket helyeznék el, ennek köszönhetően pedig az említett intézményekben felszabadulnának a nem hosszú távú kezelésekre szánt ágyak.

A Pozsonypüspöki Geriátriai Kórházban jelenleg 54 lábadozásra szánt ágy van, ezt a számot a teljes rekonstrukció után 138-ra növelnék. A felújításra szánt összegből nemcsak ágyakat, hanem orvosi műszereket is vennének, és a felújított osztályon helyeznék el az új radiodiagnosztikai berendezéseket.

Támogatásra számíthat a ružinovi kórház is, ahol 7,2 millióért építenek új parkolóházat, ezzel oldanák meg a betegek szállításával kapcsolatos problémákat. Ezen kívül a szobák felújítására, a berendezések fejlesztésére, valamint egy új helikopter-leszállópálya felépítésére további 86 millió euró érkezik.

A felszabaduló kapacitásokat azonban nem biztos, hogy ki tudja használni az egyetemi kórház, ugyanis az egyes osztályok folyamatosan a munkaerőhiányra panaszkodnak. „A munkaerőhiány miatt az osztályunk mindössze kétharmadát teljesíti annak, amit kellene.” – olvasható az idegsebészeti osztály orvosai által írt nyílt levélben, mellyel az UNB igazgatójának üzentek.

Forrás: tasr, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek