Felújítják a pusztamérgesi templomot

Mint arról korábbi cikkeinkben már beszámoltunk, idén jelentős templomfelújításokba kezdtek Csongrád-Csanád megyében is, hiszen a hitélet, a lakóközösségek és a települések szempontjából is kiemelkedően fontos, hogy jó állapotban legyenek.

Szekkó a templom falán

Ősszel a Mórahalmi járásban található pusztamérgesi Nagyboldogasszony-templom megújításhoz fogtak hozzá, hogy biztosíthassák a hívek számára a megfelelő vallási teret és, hogy az épület megőrizze értékét, ugyanis az 1937 és 1939 között épített templomot 2003-ban műemlékké nyilvánították, ami meglehetősen sokat jelent a térségnek. Üröm az örömben, hogy éppen a védettsége nehezíti és drágítja a renoválását.

 

 

A teljes költség több, mint 70 millió forint. Ennek nagy részét nyertes pályázatokból finanszírozzák, de még így is hiányzik 10 millió. Külső homlokzat felújítás, az aljzat szigetelése, új burkolat lerakása, padfűtés kialakítása valamint tetőjavítás is vár az épületre. Előreláthatólag húsvétra adhatják át újra és abban reménykednek, hogy addigra pozitív irányba változik a jelenlegi vírushelyzet és szentmisét is tarthatnak.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar. hu
Fotókredit: miserend.hu


Hasonló cikkek