Felújítják a Rávágy teret

Nagy volumenű fejlesztés, felújítás-sorozat vár az árpádvárosi Rávágy térre. Egy TOP-os pályázati forrásnak és a kecskeméti önkormányzat támogatásának köszönhetően a beruházás közel 153 millió forintból valósulhat meg.

A Rávágy tér mind fizikai, mind pedig infrastrukturális állapota a város többi területéhez viszonyítva leromlott, ezért igényli a terület az integrált szemléletű fejlesztést. A megújuló közterület egyúttal közösségi tér funkciót is elláthat, hosszú távon teret biztosítva a szegregáció csökkentését szolgáló programok megrendezésének, elősegítve a városnegyed fejlődését, integrációját.

A műszaki tartalom pontosítására a projektfejlesztési időszakban kerül sor, de tervben van a belső utak, parkolók, járdák, gyalogos felületek felújítása, a közösségi tér igényessé tétele, a hulladéktároló helyek kulturált kialakítása, a zöldfelületek és a játszótér fejlesztése, a köztéri minőségi utca bútorok elhelyezése, az elavultak lecserélése, energiatakarékos közvilágítás kialakítása, valamint térfigyelő rendszer telepítése. A projekt várhatóan 2023-ban fejeződik majd be – számolt be a jelentős fejleményről a Hiros.hu.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek